Kosten zonneboiler

In de meeste huishoudens wordt water verwarmd door de boiler middels stroom. Tegenwoordig is er ook een duurzaam alternatief, namelijk de zonneboiler. Door middel van één of meerdere zonnecollectoren wordt zonlicht opgevangen en gebruikt als energie om water op te warmen. De zonneboiler is hiermee een product dat bijdraagt aan een schoner milieu. Zonlicht is namelijk een oneindige energiebron, waardoor er geen beslag wordt gelegd op fossiele brandstoffen. Ben je van plan om een zonneboiler aan te schaffen? Dan is het verstandig om u goed te laten informeren over de verschillende varianten en prijzen zonneboilers die er zijn. Hieronder vindt je meer informatie over en de kosten van zonneboilers.

Werking van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat doorgaans uit drie verschillende onderdelen, namelijk de zonnecollector, een voorraadvat en een naverwarmer. Via de zonnecollector worden de natuurlijk lichtstralen opgevangen en omgezet in energie. Sommige zonneboilers maken gebruik van meerdere zonnecollectoren, dit is vaak afhankelijk van de grootte van het huishouden. In het voorraadvat zit water dat verwarmd wordt door de zonnecollectoren. Ten slotte kan tevens een naverwarmer worden aangesloten. Dit is vaak de oude cv-ketel en zorgt ervoor dat je op dagen met weinig zon toch toegang hebt tot warm water. Zo ben je op alle momenten van de dag verzekerd van warm water uit de kraan.

Hoeveel kost een zonneboiler?

De prijzen van een zonneboiler liggen gemiddeld tussen de 2.000 en 5.000 euro. De prijs is afhankelijk van het aantal zonnecollectoren. Het is aan te raden om voor een groter huishouden meerdere zonnecollectoren aan te schaffen. Hierdoor weet u zeker dat u nooit zonder warm water komt te zitten. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je met een zonneboiler flink zal besparen op de stookkosten. Zonlicht is immers lang niet zo kostbaar als energie opgewekt door fossiele brandstoffen. Je kunt met een zonneboiler vaak honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekeningen. Het is daarom een investeringen die zichzelf op lange termijn terug betaald.