Offerte zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, ook uw portemonnee heeft voordeel bij de aanschaf ervan. Het kan daarom goed zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden voor uw woning of bedrijf. U kunt de prijs van de aanschaf afwegen tegen het geld dat u kunt besparen. Meestal duurt het een aantal jaar voordat u de aanschafkosten heeft terug verdiend, maar de winst is hoger dan de winst van een gemiddelde spaarrekening. Wilt u eens kijken wat voor voordeel zonnepanelen u opleveren? Dan is het verstandig om meerdere offertes voor zonnepanelen aan te vragen. Hieronder leest u informatie over het aanvragen van offertes voor zonnepanelen.

Waar moet je op letten bij offertes voor zonnepanelen?

Om een zo goed mogelijke vergelijking te maken tussen de verschillende leveranciers, moet je een aantal punten goed bekijken en met elkaar vergelijken op de offertes voor zonnepanelen. Het is bijvoorbeeld verstandig om te kijken naar de garanties die worden gegeven. Sommige leveranciers bieden de mogelijkheid om een opbrengstverzekering af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van opbrengst. Ook is het aan te raden om zonnepanelen met een keurmerk te kopen, bijvoorbeeld het TUV-certificaat. Zonnepanelen met een keurmerk gaan veel langer mee en zijn goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Zet de voor- en nadelen van de afzonderlijke leveranciers op een rijtje en beslis op deze manier welke leverancier de beste prijs-kwaliteitverhouding levert.

Vraag een gratis dakcheck aan

Wil je graag weten hoeveel je kunt besparen op de energierekening door het aanleggen van zonnepanelen? Dan is het niet alleen verstandig om een offerte voor zonnepanelen aan te vragen, maar ook een gratis dakcheck uit te laten voeren. Het dak wordt bekeken door een adviseur op basis van lucht- en straatfoto’s. Met speciale software wordt het dak nauwkeurig ingemeten. Met die gegevens wordt het meest ideale zonnestroomsysteem op maat ontworpen. De offerte voor zonnepanelen is hiermee volledig afgestemd op jouw situatie. Op deze manier krijg je een nauwkeurige prijsberekening en weet je precies wat je te wachten staat.

Vergelijk offertes voor zonnepanelen

Leveranciers van zonnepanelen concurreren met elkaar en dat kan uitmonden in grote prijsverschillen per leverancier. Omdat het aan laten leggen van zonnepanelen een grote investering is, wil je natuurlijk zeker weten dat je de beste prijs betaalt. Het is daarom zeer verstandig om niet met de eerste de beste leverancier in zee te gaan, maar om offertes voor zonnepanelen aan te vragen bij verschillende leveranciers. Let erop dat de leverancier levert in jouw regio en geef je gegevens zo nauwkeurig mogelijk door. Met nauwkeurige gegevens kan een zo goed mogelijke prijsberekening worden gemaakt.