Beste zonnepanelen

Als u besluit om zonnepanelen te nemen, wilt u natuurlijk ook de beste die er zijn voor uw situatie. De beste zonnepanelen moeten namelijk passen bij uw huis en uw wensen. Daarom kan het voorkomen dat de beste zonnepanelen voor iemand anders, niet de beste keuze zijn voor u. Met zonnepanelen kopen is het dus van groot belang dat u goed op de hoogte bent van uw behoeftes en uw mogelijkheden.

De beste zonnepanelen zijn afhankelijk van uw dak

Wat voor dak u hebt, bepaald onder andere welke zonnepanelen het beste bij uw situatie passen. Als uw thuis slechts een klein dak hebt, kunnen daar maar weinig zonnepanelen op geplaatst worden. Met slechts 8 zonnepanelen gaat het u bijvoorbeeld niet lukken om uw jaarlijkse verbruik hiermee te dekken. De beste zonnepanelen voor u zijn in dit geval panelen met een groot vermogen, omdat u hiermee toch een zo groot mogelijke opbrengst aan kWh kunt halen. Bij een groot dak is uw keuze ruimer en zijn er meerdere goede opties mogelijk. Zo kunt u in dat geval ook kiezen voor dunne film zonnepanelen. Deze nemen meer ruimte in beslag, maar hebben daardoor ook een grote opbrengst per Wattpiek.

Uw verbruik per jaar

Als u zonnepanelen wilt aanschaffen, doet u dit onder andere om een deel of zelfs uw gehele verbruik aan elektriciteit in een jaar te kunnen dekken. Welke de beste zonnepanelen zijn in dit geval, zou u moeten berekenen met een eenvoudige som. De wattpiek die een zonnepaneel per jaar kan leveren, vermenigvuldigt u met 0,85. Hiermee krijgt u hoeveel kWh de zonnepanelen in een jaar produceren. Dit vergelijkt u met de hoeveelheid kWh die u per jaar verbruikt en zo weet u hoeveel zonnepanelen u nodig hebt om uw verbruik te dekken.

Als u slechts weinig ruimte hebt, dan moet u dus denken aan zonnepanelen die meer Wp leveren om toch een deel van uw verbruik te kunnen dekken. Is uw verbruik niet zo hoog, dan kunt u voor andere panelen kiezen die een lagere opbrengst hebben. Het is dus belangrijk te weten hoeveel u verbruikt, voor u op zoek gaat naar de beste zonnepanelen.

De levensduur van de beste zonnepanelen

Natuurlijk hebben zonnepanelen van zichzelf ook goede en slechte ‘eigenschappen’. De levensduur is hier een heel belangrijk aspect van. Een gemiddeld zonnepaneel heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar en langer. Het is echter zo dat bij de normale mono kristallijn en de poly kristallijn zonnepanelen het vermogen maar heel langzaam minder wordt. In 10 jaar is dit slechts 3,5 tot 7% verminderd en in 25 jaar maar 9 tot 18%. De daling is maar zeer laag, mits de onderhoud zonnepanelen goed geschied. De beste zonnepanelen moet u dus goed uitkiezen bij uw situatie, maar ook de levensduur kunt u hierin meenemen. U wilt natuurlijk wel lang genieten van wat de voordelen zonnepanelen u bieden.

Wat is het beste merk zonnepanelen?

De vraag naar zonnepanelen blijft alsmaar groeien, en daarmee ook het aantal fabrikanten en verschillende panelen. De opbrengst van zonnepanelen wordt door veel research en development ook steeds beter, maar wat zijn nu de beste merken op het gebied van zonnepanelen? Op moment van schrijven hebben wij aan de hand van een aantal belangrijke criteria en testen in de praktijk een top 10 samengesteld van A-merk zonnepanelen:

  • Conergy
  • Canadian Solar
  • Trina Solar
  • Suntech
  • AEG
  • Boviet
  • Risen
  • Bauer
  • LG
  • SolarWatt

Wat voor jou het beste merk of type paneel is hangt af van wat je wensen zijn, wat voor dak je hebt, en hoeveel je stroom je wilt opwekken. Daarom hebben we deze top 10 ook niet op orde gerangschikt.

Welk type zonnepaneel heeft het hoogste rendement?

Met nieuwe zonnepanelen wil je natuurlijk het liefst een zo hoog mogelijk rendement, maar welke zonnepanelen leveren je hoogste rendement op? Door het enorme aanbod aan zonnepanelen, is het soms erg lastig om tot een goede keuze te komen. Je zult regelmatig de term efficiëntie voorbij zien komen. Dit is de term die fabrikanten van zonnepanelen gebruiken om het potentiële rendement aan te duiden van een zonnepaneel.

In de fabriek wordt een zonnepaneel getest aan de hand van een lichtbundel van 1.000 Watt per m2. Heeft een zonnepaneel een opbrengst van 150 Watt dan is de efficiëntie van een paneel 15%. De huidige panelen op de markt hebben een gemiddelde efficiëntie tussen de 16 á 20%.

De afmetingen van een standaard zonnepaneel is 1,65m2. Een simpele rekensom laat ons zien dat een paneel met een rendement tussen de 16% a 20% een maximaal vermogen heeft tussen de 265 en 330 Watt (Aantal Watt x 1,65 = maximaal vermogen).